föredrag av lundaprofilen Bodil Jönsson

Årets första stora begivenhet var föredrag av kända lundaprofilen Bodil Jönsson. Bodil kåserade kring hennes nya bok ”När horisonten flyttar sig”. Bodil hann även med att beröra yngre handikappades problem att bli förstådda och accepterade i samhället. Vi menar att många i samhället och kanske speciellt politiker borde lyssna och ta till sig budskapet eftersom det faktiskt är så att alla har rätt till ett drägligt liv. Ett åttital personer hörsammade vår inbjudan. Arrangemanget var ett samarbete med Svedala Röda korset. Vi vill verka för samarbete mellan olika organisationer för att på detta sett kunna bjuda svedalaborna på intressanta föredrag och underhållning. Detta kallar vi för folkbildning. Var så goda svedalabor vi lovar att återkomma med liknande program. Många närvarande kommenterade att ”det var värt besöket”. Med andra ord ett gott betyg för Bodil. Ett par bilder blir slutvinjetten.