Skånska dagbladet

Elisabeth Sandberg

elisabeth.sandberg@skd.se

SVEDALA Lokala projekt fick på onsdagen ett tillskott på hela 70 000 kronor. Svedala anhörigförening och flera idrottsföreningar finns bland dem som fick extra pengar i kassan.

Pengarna delades ut av Sparbanksstiftelsen Skåne i samarbete med Swedbank i Svedala. Som en av ägarna i Swedbank använder Sparbanksstiftelsen Skåne avkastningen av aktierna till att främja olika lokala projekt.

– Genom att stödja lokala projekt inom forskning, näringsliv, utbildning, kultur och idrott är vi tillsammans med Swedbank med och bidrar till den lokala utvecklingen, säger Birgit Hansson som är ordförande i Sparbanksstiftelsen Skånes styrelse i ett pressmeddelande.

Pengarna som delades ut fördelades till följande: Svedala IF 15 000 kronor, Naverlönnskolans skolidrottsförening 10 000, Svedala volleybollklubb 5 000, Svedala anhörigförening 15 000, Klågerupskolans idrottsförening 10 000 och På Väg (temadagar för årskurs 8) 15 000 kronor.